Afvallen door groene koffie?

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: groene koffie. Als we dokter Oz moeten gelopen is groene koffie, ook wel afslankkoffie genoemd, een ideaal middel als je gewicht wilt kwijtraken. In 2012 deed hij een onderzoek onder 100 vrouwen en daaruit bleek dat de vrouwen die groene koffie gebruikten, twee keer zoveel gewicht kwijtraken als de vrouwen die dit niet deden. Geen wonder dat groene koffie ontzettend populair werd in Amerika!

Wat is groene koffie?

Koffiebonen zoals iedereen ze kent hebben een donkerbruine kleur. Dit komt doordat de koffiebonen gebrand zijn. Groene koffiebonen zijn simpelweg ongebrande koffiebonen. Hierdoor behouden ze niet alleen hun groene kleur, maar blijven er ook voedingsstoffen behouden die normaal gesproken in het brandproces verloren zouden gaan. De stoffen waar het dan met name om draait zijn fenolen en terpenen.

Waarheid of fabel?

Of groene koffie daadwerkelijk helpt bij het afvallen is nog niet officieel bewezen. Sommige onderzoeken, zoals die van dokter Oz beweren van wel, terwijl tegenhangers juist weer beweren dat groene koffie helemaal niet helpt bij het afvallen. De mensen die erin geloven beweren in ieder geval dat je van een kopje groene koffie per dag:

  • 10% gewicht verliest
  • 10% meer spiermassa krijgt
  • Je BMi met 10% omlaag gaat

Groene koffie in pillen en poeders

Iedere keer wanneer er iets nieuws op de markt is wat betreft afvallen, is men razend enthousiast. Pillen, poeders, maaltijdvervangers, je kunt het zo gek niet bedenken of er is ook een groene koffie-variant van. Het gekke is ook nog eens dat veel producten die verkocht worden als groene koffie eigenlijk iets heel anders zijn, zoals bijvoorbeeld groene thee, guarana of ginseng.

Bron afbeelding