Genen bepalen of je van koffie houdt

De liefde voor koffie is mogelijk genetisch bepaald. Dat blijkt uit een onderzoek van Harvard School of Public Health. Maar liefst zes genen schijnen te maken te hebben met de reactie die je lichaam heeft op koffie.

In het onderzoek werden deze zogenaamde ‘koffiegenen’ bestudeerd bij 120.000 koffieliefhebbers. De genen van deze mensen werden vergelijken met hoeveel koffie ze per dag zeiden te drinken.

Twee genen hebben te maken met de manier waarop het lichaam cafeïne verwerkt. Twee andere genen lijken verband te houden met de oppepper die mensen krijgen van cafeïne. De overige twee genen werden eerder al gelinkt aan de verwerking van vetten en suiker. Deze genen zouden kunnen helpen verklaren waarom sommige mensen wel van koffie houden en anderen niet.

Waarschijnlijk zijn er meer factoren die bepalen of je een koffieliefhebber bent of niet. Zo zitten er meer stoffen in koffie die daarvoor kunnen zorgen en voegen veel mensen ook nog melk en suiker toe. Hele

Bron afbeelding

Leave a Comment

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>